NaisSound

NaisSound on syksyllä 2012 perustettu korsolainen naiskuoro, jossa laulaa tällä hetkellä aktiivisesti noin 30 laulajaa. Päätavoitteena on tuottaa monipuolisesti viihdyttävää, soinniltaan yhtenäistä ja raikasta kuoromusiikkia, niin uuden kuin myös perinteisemmänkin naiskuoro- ja viihdemusiikin saralta.

Kuoro on konsertoinut mm. Camilla Nylundin, Waltteri Torikan, Usrula Hyvvisen, Lauri Mikkolan ja Matti Eskon  kanssa.

Yhdistys on rekisteröity 2013 yhdistysrekisteriin.Y-tunnus: 5220652-6
puheenjohtaja: Marjo Riihimäki

Kristina Bogataj, kuoronjohtaja

Kristina Bogataj on slovenialainen kuoronjohtaja, laulaja, poikkitieteellinen taiteilija  ja pedagogi. Hän on valmistunut Ljubljanan Musiikkiakatemiasta ja surittanut maisterintutkinnon kuoronjohtamisesta Sibelius-Akatemiasa.

Kristina asuu ja työskentelee Helsingistä käsin. Tällä hetkellä hän johtaa kolmea suomalaista kuoroa, mukaanlukien perustamaansa kansainvälistä Lyckokatter-vokaaliyhtyettä. Tämän lisäksi hän myös laulaa ja toimii äänenjohtajana EMO ensemblessä.

Sloveniassa Kristina lauloi ensimmäiset kuorojen Euroviisut voittaneessa Carmen manet-naiskuorossa (Latvia 2017). Hän on työskennellyt kuorojen kanssa mm. Sloveniassa, Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa erilaisten projektien, kilpailujen (viimeisimpänä Euroopan kuoroliiton palkinto Versaillesissa 2019) sekä mestarikurssien kautta (mm. Gary Graden Ruotsissa, Romāns Vanags Saksassa).

Kuorojen lisäksi Kristina toimii oopperakuorojen valmentajana, johtaa työpajoja, antaa yksityisopetusta sekä esiintyy laulajana ja pianistina eri tapahtumissa. Hän tekee yhteistyötä PhD in One Night-kollektiivin kanssa luoden taiteellisia interventioita ja inklusiivisia taideprojekteja. Kuoronjohtamisessa Kristinan työ perustuu pedagogisesti harkitun ohjelmiston valintaan sekä sen kautta tapahtuvaan koko kuoron musiikillisen ilmaisun kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. 
Photo by Jouni Kuru (Brave Teddy)

kirstinabogataj.com